Darmen - Voeding & Vitaliteit
744
page-template-default,page,page-id-744,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Darmen

Het gezegde ‘leven en dood huist in de schoot’ bestaat niet voor niets. Het is waar de gezondheid begint! Colonhydrotherapie (ofwel darmspoeling) is een oude professie, die al eeuwenlang een heel efficiënte uitwerking heeft op de gezondheid van de mens. Bij een colonhydrotherapiebehandeling wordt de dikke darm met water gereinigd. Reinigen is voor heel veel volkeren een normale methode om een goede gezondheid van de mens te behouden.

Doelen
Emoties leven in je darmen: maar liefst 70% van alle lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan door een vervuilde darm. In deze therapie worden met name twee doelen beoogd:

  • het reinigen van de dikke darm (met al zijn emoties), met als gevolg het reinigen van het lymfe- en bloedvatsysteem;
  • het herstellen van de peristaltiek van de dikke darm.

Een gezonde darm is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Als in de darm een ongunstig milieu ontstaat, heeft dit de vorming van gifstoffen tot gevolg, waardoor allerlei ziektes kunnen ontstaan. Bovendien is inmiddels bekend dat emoties die niet goed verwerkt worden, in de darm worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een veranderende stoelgang bij het geven van een presentatie, spanning rondom examens of stress op het werk of binnen de familie. Maar ook aan lichamelijke klachten zoals: diarree, obstipatie, spastische darm, huiduitslag, psoriasis, acne, hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, blaasklachten, astma, bronchitis, reuma, artrose, en hoge bloeddruk.

 

In de praktijk
Door het heel rustig in laten stromen van warm water tussen de 32-38 graden komt oude tot zeer oude vastgekoekte feces uit de darmvlokken naar buiten. Mede door de bijbehorende buikmassage is deze behandeling een weldaad voor het lichaam. Na een behandeling voelen mensen zich energieker, hebben ze een betere spijsvertering en zijn er een optimale opname van voedingsstoffen en een betere huidconditie bereikt.

 

Door colonhydrotherapie wordt de peristaltiek (beweging) van de darm gereguleerd. Naast het verhelpen van diverse lichamelijke klachten, zoals hierboven beschreven, helpt het ook om rust in het hoofd te brengen. Daardoor ontstaan meer focus en een betere nachtrust. Colonhydrotherapie helpt de natuurlijke levenskracht of het zelfgenezend vermogen te herstellen. Om alle afvalstoffen goed op te ruimen, worden tijdens de behandelperiode kruiden gebruikt die het lichaam ondersteunen.