Recensies van der Elsen - Voeding & Vitaliteit van binnen
Mijn missie is het mensen een houvast, structuur en een navigatie instrument te geven die life-changing is voor nu en in de toekomst. Ik heb deze zaken geïntegreerd in een nieuw concept gebaseerd op drie pijlers; Rust Reinheid en Regelmaat
Rust Reinheid en Regelmaat
963
page-template-default,page,page-id-963,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Recensies

Een jaar geleden heb ik me aangemeld voor een begeleidde vastenweek bij Monique. Het was voor mij de eerste keer dat ik deze intensieve vorm ging vasten.  Ik had al wel ervaring met intermitted fasting. Aan de week ging een gedegen voorbereiding vooraf. Een persoonlijk profiel, bijzondere wensen, een thema – een levensthema, en vooral de voorbereiding om het lichaam geleidelijk te laten wennen aan een minimum aan voedingstoffen. Voor mij draaide de week om het thema beweging. Dat betekende dat er veel ruimte was om vrij te bewegen, te genieten van de natuur, die in de omgeving volop te vinden is. Daarnaast waren in het programma specifieke onderdelen bedacht om het thema te ondersteunen en te versterken. Een bosbad, een massage gericht op de beweging van spijsvertering (en rust), tai chi en beweging vanuit psychologisch perspectief. Een mooi rond en all round programma. Op vaste momenten ontbijt, lunch en diner. Voldoende drinken. Een aantal darmspoelingen. Tijd voor beweging en tijd voor rust. Veel aandacht voor goede en gezonde voeding. Ook aan het slot veel en goede aandacht voor het opnieuw wennen aan vast voedsel. Uitstekend begeleid dus!

 

Geen moment heb ik me hongerig gevoeld. Het heeft me bovendien, tot de dag van vandaag, geleerd om veel bewuster te eten. Rustig, proevend, kauwend en daardoor veel meer te genieten van het eten, minder te eten en te voelen wanneer het goed is en je voldaan bent. Het heeft me op een ander dieper niveau weer veel nieuwe inzichten in mijn eigen leven gebracht.

 

Ik heb de week als leerzaam, zinvol en inspirerend ervaren. Monique is daarnaast een uitstekende gastvrouw met aandacht voor het welzijn van de gast.  Dank voor de goede zorg, ik kan het iedereen aanraden. Ik heb daarbij geen moment spijt van de keuze om de week in het prachtige buitenverblijf bij Monique in de tuin te doen. Even helemaal weg van alle haast en dagelijkse beslommeringen.”

“Sinds een half jaar zat ik niet lekker in mijn vel; dacht aan overgang of vitaminentekort en zelfs reuma ging door mijn hoofd. Na een aantal afspraken bij de huisarts was de uitslag fibromyalgie. Ik ging op internet op zoek, kwam bij vasten en darmspoelingen uit en ik vond de naam Monique van der Elsen. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik een afspraak met haar had omdat het coronavirus heerste. Begin juni was het intakegesprek. Ik werd ontvangen in een mooie rustige omgeving, dat voelde erg goed. Monique weet waarover ze praat en samen kwamen wij tot het vasten en drie darmspoelingen. Het werd een bijzondere ervaring, zo zorgvuldig, rustig uitgelegd, echt heel erg fijn begeleid… niks was Monique te veel.

 

Nu ben ik weer aan het opbouwen en merk dat de pijntjes en kwaaltjes weg zijn en zoals ik het zelf zeg, ik ben gereset!

 

CHAPEAU! Monique voor je professionaliteit!”

 

J.N.

“Héle fijne professionele begeleiding van Monique! Aanrader! Jarenlang at ik al héél gezond en bewust maar nu heb ik samen met Monique eindelijk de juiste weg gevonden! Helemaal toegepast om mijn lichaam.

 

Nog steeds elke dag dankbaar. Het lukt me nu makkelijk om die weg te blijven volgen…”

 

Claudia Schöne

“Enkele weken geleden heb ik Monique aangesproken of zij mij kon helpen met mijn gewicht en een algeheel vermoeidheidsgevoel. Na een intake gesprek ben ik begonnen aan een 5 daags (soep/sap) vasten programma. Een week afbouwen met eten en daarna vasten. Mijn lichaam reageerde behoorlijk op het vasten, door de gifstoffen die mijn lichaam uit moeten. In deze tijd heb ik ook een paar hoge-darmspoelingen gedaan bij haar, wat erg hielp in het proces. Na 5 dagen had ik nog niet het gevoel dat het klaar was, uiteindelijk op de 13de dag heb ik het vasten gebroken, het was klaar, voelde ik in mijn lijf. 6 kg lichter.

 

Nu ben ik weer langzaam het eten aan het opbouwen en ga voorlopig verder met anti-inflamatoir eten. Mijn lichaam voelt weer energiek en schoon aan. Ook mentaal voel ik verandering, mijn hoofd is helderder dan voorheen. Gedurende de periode heeft Monique mij uitstekend begeleid, met vragen en antwoorden. Hartelijk dank Monique voor je deskundige begeleiding!”

 

Henk

“Een gezonde geest in een gezond lichaam” is ook mijn overtuiging. Mijn bovenkamer is, ook in deze Covid-19 crisistijd, meestal wel in balans. Maar of ik goed voor mijn lichaam zorg, voor mijn darmen? Ik heb er nooit zo bij stil gestaan…

 

Door mijn werk ben ik gewend geraakt om heel snel te eten en ook neem/nam ik het niet zo nauw met wat ik naar binnen werk. Maar hoe kan ik verwachten dat mijn auto goed loopt als ik “troep” in de benzinetank gooi? Behalve dat ik me tijdens het vasten totaal “schoon” en “helder” voelde ben ik veel bewuster gaan eten- zonder rigide te worden nu ik weer een normaal eetpatroon heb. Ik had er bijvoorbeeld nooit bij stilgestaan dat rustig eten en goed kauwen, al de helft van een gezonde spijsvertering is.

 

“Kauwen tot het eten een homogene brei in je mond is” aldus Monique. Dat is nog een hele klus en heb ik opnieuw moeten leren! Het voordeel hiervan is dat ik het eten beter proef en met minder eten al een verzadigd gevoel heb. Vooral van beter proeven heb ik veel geleerd: sommige producten (die ik voorheen tot mijn normale voedingspatroon rekende ) zijn ronduit smerig! Als ik me tijdens het eten van deze middelen óók nog afvraag of mijn lichaam er überhaupt iets aan heeft (koekjes, snoep, frisdrank) dan laat ik dit vanzelf staan. Dat alleen deze stap invloed heeft op mijn gewicht behoeft geen nadere toelichting!

 

Lichaam en geest zijn niet één (ze zijn immers allebei van “iets” anders gemaakt) maar ze hebben wél rechtstreeks invloed op elkaar. Een vastenkuur mét colontherapie zou voor iedereen (in het kader van positieve en preventieve gezondheid) eenmaal per jaar “verplicht” moeten zijn.

 

Onder de bezielende begeleiding van Monique (respectvol, kundig, eerlijk, begripvol en enthousiast) kunt ook u bovenstaande gaan ervaren.  Dit, en nog veel meer…

 

Ik kan u deze ervaring echt aanbevelen! Sterker: ik gun het u van harte! U zichzelf ook?” 

 

J.A.