voeding - Voeding & Vitaliteit
771
page-template-default,page,page-id-771,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Voeding

Als voedingsdeskundige begeleid ik cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, zal ik altijd doorverwijzen.

Te veel toevoegingen in ons eten
Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door een ongezond voedingspatroon, waardoor een disbalans in het lichaam ontstaat.

 

Onze huidige voeding is vaak bewerkt en zit vol met suikers, zouten, vetten, E-nummers, conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Deze toevoegingen hebben een negatieve invloed op ons lichaam. Met name darmen en lever krijgen het zwaar te verduren. Juist deze organen zijn belangrijk voor een goede gezondheid.
Verder spelen psychische druk en stress ook een negatieve rol. Ongezonde voeding is een grote factor die deze druk en stress negatief beïnvloedt.

Ontgiften

Ontgiften, ook wel ontslakken of detoxen, is het lichaam ontdoen van vreemde stoffen (toxines) die een belasting vormen voor het lichaam.

 

Als er meer gifstoffen binnenkomen dan het lichaam kan uitscheiden, raakt de gezondheid ondermijnd. Een toxine is een stof die het lichaam prikkelt of schade toebrengt. Elke dag worden we blootgesteld aan een heleboel toxines. Van buitenaf door het inademen van lucht die is vervuild door o.a. uitlaatgassen en huishoudchemicaliën. Van binnenuit door de bijproducten die gevormd zijn door onze eigen stofwisseling.

 

Tel daarbij op de gevolgen van de gemiddelde westerse levensstijl:

  • te veel stress;
  • een voedingspatroon vol ongezonde vetten en suikers;
  • met weinig essentiële voedingsstoffen;
  • toevoegingen aan voeding, zgn. E-nummers;
  • genots- en verslavingsmiddelen.

Algehele malaise
Dit openbaart zich onder andere in huidproblemen, hoofdpijn, (schimmel)infecties, vermoeidheid en lusteloosheid (voorjaarsmoeheid), gewrichtspijn, allergieën, winderigheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. De weerstand neemt af en de kans op ziekten neemt toe.

 

Veel huidklachten ontstaan door een overbelast stofwisselingssysteem. Aanhoudende stress ondermijnt de lichamelijke en geestelijke gezondheid, omdat de stresshormonen adrenaline en cortisol de werking van het immuunsysteem en de bloedsomloop verstoren. Daardoor verwijdert het lichaam gifstoffen minder effectief en neemt de toxische belasting toe.

 

Regelmatig een reinigingskuur doen zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Reset
Gedurende een reiniging/detox-kuur begeleid ik je. Dit kan een kuur van 11 dagen zijn, maar ook een op maat gemaakte detoxkuur met colonhydrotherapeutische behandelingen. Sinds ik in mijn praktijk hiermee ben begonnen, hebben talloze gemotiveerde klanten al prachtige resultaten behaald.

Kookworkshops
Ik bied kooktrajecten aan die bestaan uit vijf sessies waarin ik je stap voor stap meeneem in de wereld van gezonde en lekkere voeding. Deze sessies vinden bij jou thuis plaats. Als je het contactformulier invult, informeer ik je hier graag meer over. Laat je verrassen!

Lezingen
Met enige regelmaat verzorg ik ook lezingen over voeding, je darmstelsel en andere gerelateerde onderwerpen. Hou mijn Facebook– en LinkedInpagina in de gaten voor de data waarop deze plaatsvinden. Mocht je mij voor je bedrijf of congres willen inhuren als spreker, kun je me boeken via het contactformulier.