Vastenkuurweek op maat - Voeding & Vitaliteit
1258
page-template-default,page,page-id-1258,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Vastenkuurweek op maat

Detox is een afkorting van detoxificatie, dit wordt ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. Hiermee reinig je je lichaam en dit wordt al sinds mensen heugenis gedaan. Vroeger met het innemen van kruiden en masseren van het lichaam, tegenwoordig verhelpen we alle ongemakken in ons lichaam vaak met medicijnen. Daardoor is de kracht van detoxen in de vergetelheid geraakt. Juist in de moderne en veeleisende Westerse wereld heeft het lichaam de reinigende kracht van zichzelf weer nodig via een detox.

Voor wie is deze kuur?

Heb je klachten als chronische vermoeidheid, fybromyalgie, darmproblemen of wil je je gezondheid een boost geven? Dan is deze kuur iets voor jou! Maar ook als je je fysiek best goed voelt, maar op je pad van bewustzijn de waarde van vasten en reinigen wilt ervaren en het als een moment ziet om je zelfgenezend vermogen te activeren. Wie wil zich nou niet gezond en fit voelen, maar ook lekker blijven eten!

 

We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet door alle hypes op het gebied van voeding. Wij bieden jou dan ook een geheel verzorgde vastenkuur aan, waar aandacht en deskundigheid centraal staan. Wil je graag persoonlijke begeleiding? Wij kunnen je helpen.

Hoe ziet het programma eruit?

Wij bieden een uitgebreid, compleet pakket, dat enkele weken voorafgaand aan de kuurweek al begint met een intakegesprek met Monique. Tijdens dat gesprek bespreken we samen jouw voorbereiding en kun je al je vragen stellen. Je ontvangt dus adviezen en begeleiding op maat. Je past in de week voorafgaand aan de kuurweek jouw voedingspatroon al aan door bepaalde voedingsmiddelen weg te laten, om je zo optimaal voor te bereiden op het vasten. Je kunt in die periode nog gewoon je dagelijkse bezigheden voortzetten.

Tijdens de kuurweek is er een vast dagritme, aangepast op dat wat op dat moment mogelijk is. Je dagelijkse bezigheden ondersteunen we met kuursupplementen.

 

Na de kuurweek is er nazorg in de vorm van begeleiding in de opbouwfase, waarin je in stapjes weer opbouwt naar een nieuw voedingspatroon. Tevens is er nog een telefonisch consult gedurende deze fase.

 

Mocht je na de opbouwfase ondersteuning wensen in het doorzetten van je nieuwe levensstijl, dan kun je facultatief een vervolgtraject boeken zodat je steeds meer van je volle potentieel en kracht kunt leven.

 

Het programma is extra bijzonder omdat we er bewust voor kiezen om maatwerk te leveren tijdens deze kuurweek. Maatwerk is belangrijk omdat ieder mens uniek is en er voor jou dus ook een uniek voedingspatroon is. Niet iedereen doorloopt dus precies hetzelfde programma, maar er wordt echt gekeken naar wat het beste bij jou als mens past!

Het algemeen programma ziet er als volgt uit:

 

 • Een intakegesprek voor aanvang van de vastenkuur en een persoonlijk voorbereidend plan;
 • 6 dagen (5 overnachtingen) in een eigen verblijf, met een eigen keuken, een eigen badkamer en toilet;
 • Een hele bijzondere accommodatie op een prachtige, rustige plek, midden in de natuur;
 • Colonhydrotherapeutische behandelingen ofwel hoge darmspoeling, inclusief zachte buikmassage die jouw lichaam vrij maakt van blokkades;
 • Dagelijks beweging, wandelen in de natuur;
 • Ontspanningsmassage;
 • 1:1 coachingsgesprek;
 • Persoonlijke voedingsadviezen;
 • Anti-ontsteking kuurmaaltijden;
 • Ondersteunende middelen gedurende het traject, kruidentheeën, tincturen, basenpoeder;
 • Nazorg in de vorm van een telefonisch consult;
 • Diverse verrassingen;
 • Het belangrijkste: a life-changing experience!

*Je kunt ervoor kiezen om, tegen bijbetaling, een Ayurvedische massage of een kleipakking bij te boeken.

Wat kun je verwachten op emotioneel niveau?

Met behulp van diverse methodes en werkvormen ga je verkennen hoe het nu werkelijk met je gaat. Je onthaast en vertraagt om dichter bij jezelf te komen. Door de aandacht naar binnen te brengen, ruimte te geven aan je diepere gevoelens ga je ervaren wat er gezien, gehoord en gevoeld mag worden.

 

We werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau aan vragen als:

 • Wat geeft mijn leven werkelijk zin?
 • Wat inspireert me?
 • Wat voedt me (en wat niet)?
 • Wat is voor mij van waarde?
 • Waar laat ik mezelf in de steek?
 • Hoe kan ik beter zorgen voor mezelf?
 • Wat zijn de eerste concrete stappen die ik daarin ga zetten?

 

Daarbij past een week zonder taken en verantwoordelijkheden in een warme, liefdevolle omgeving, waarin jij helemaal mag zijn met álles wat is. Dat kan betekenen veel slapen en uitrusten; bezinningstijd of  een gesprek met een coach om inzicht te krijgen in oude, niet meer helpende overtuigingen en patronen. Misschien sta je voor keuzes rondom werk, relaties, wonen en leefstijl en wil je daarin stappen zetten. Deze reset op allerlei verschillende lagen maakt het concept zo bijzonder.

 

We werken expliciet vanuit een holistische benadering omdat jij een uniek persoon bent. Je zult worden aangemoedigd om steeds vanuit een vriendelijke, liefdevolle blik naar jezelf te kijken, ongeacht de aard of kleur van je ervaring. Zelfcompassie zal als een rode draad door deze week zichtbaar en voelbaar zijn. Zodat je herboren, energiek en volgens jouw innerlijk kompas huiswaarts gaat! Dat is zelfzorg ten top!

Het team

Monique van der Elsen

Empathisch, enthousiast, daadkrachtig

 

Ik heb het pad van gezondheid en gezonde voeding ontdekt door heel positieve ervaringen in ons gezin, waar ernstige klachten met juiste voeding verdwenen. Later ben ik jaarlijks mijn lichaam gaan reinigen middels vastenkuren, wat ook een persoonlijke bewustwordingsproces op gang bracht. Mijn kennis, ervaringen en bewustwording deel ik graag met jou.

 

Ik ben gediplomeerd gezondheidsconsulent. In mijn opleiding aan de Europese Academie zijn voeding, gezondheid en leefstijl onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben geïnteresseerd in mensen en gepassioneerd om anderen te helpen bij hun zoektocht naar de voeding die bij hen past.

 

Al vanaf 2006 werk ik als aromatherapeute in mijn eigen praktijk, geef ik voedingsadviezen en biedt ook colonhydrotherapie aan. Daarnaast heb ik ervaring in het begeleiden van vasten kuren en kuurbegeleiding 1 op 1. Tijdens de kuur geef ik hoge darmspoeling, voedingsadviezen en draag ik mede met mijn team genoten zorg voor jouw welbevinden.

Tineke Coolen

Sensitief, doortastend, betrokken

 

Tijdens de kuurweek begeleid ik je graag in je totale proces! Ik bied een luisterend oor, een bemoedigend gebaar en waar nodig een schouder of spiegel. Door middel van groepssessies en een individueel coachingssgesprek, gaan we samen onderzoeken wat je in de weg zit om lichter, energieker, gezonder en met meer gemak te leven. Eventuele persoonlijke doelen en wensen zal ik met je concretiseren en monitoren. Kortom: ik bied je een veilige bedding en anker tijdens deze reset week.

 

Daarbij werk ik met de wijsheid van het hoofd, het hart en het lichaam. Dat geeft helder zicht op je denken (the mind), je voelen (je hart) en de signalen van je lijf. We zetten dus letterlijk en figuurlijk dat wat in jou gezien,  ervaren, losgelaten en getransformeerd wil worden, in beweging!

 

Dat doen we met groepsbijeenkomsten en persoonlijke gesprekken. Daarbij zet ik mijn ruime kennis en ervaring in als mindfulness- en compassietrainer, geregistreerd begeleidingskundige, hogeschooldocent communicatie, pedagoog en biodanza facilitator.

 

Wil je meer over mij weten? Kijk dan op www.zelfzorgretraite.nl. Samen met dochter Maartje Heger organiseer ik regelmatig retraites in zelfzorg. Ook kun je in mijn biodanza afstudeerscriptie ‘de kracht van kwetsbaarheid’ (2019) lezen over wat me in mijn leven gevormd heeft, wie ik nu ben, wat me bezielt, hoe ik werk, leef en liefheb! Stuur bij interesse even een berichtje naar info@zelfzorgretraite.nl, dan mail ik je graag het document.

 

Ik verheug me erop je te ontmoeten en samen op reis te gaan!

Ine Jacobs

Integer, gepassioneerd, bewust

 

De natuur als hersteller

 

Al mijn hele leven ben ik dol op bewegen. Beweging in de ruimste zin van het woord. Zonder beweging kan een mens niet leven. De mens is bewust en onbewust altijd op zoek naar evenwicht: het steeds weer terugwinnen van de homeostase. Dit is een dynamisch en dus bewegend proces. Maar met alleen bewegen (of gezonde voeding) ben je er nog niet. Ontspanning is een essentiële voorwaarde om in balans te komen of te blijven. Als voorbeeld neem ik vaak een auto. Als een auto gaat rijden ga je van de eerste naar de vijfde en tegenwoordig al vaak de zesde versnelling. Maar hoe krijg ik mijn lichaam en geest in de vrijstand? Dat was een vraag die zich steeds meer opdrong. En toen kwam shinrin yoku (bosbaden) op mijn pad. Shinrin-yoku betekent letterlijk je onderdompelen in de atmosfeer van de natuur.

 

Letterlijk in aanraking met de natuur komen is de basis van jezelf gezond houden of als het nodig is gezond maken. Met bosbaden help ik je om in contact te komen met de natuur. Je neemt geen écht bad in het bos en het is ook geen wandeltocht. Door je tempo te verlagen, je zintuigen bewust te openen en het bos zoals het is toe te laten ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen. Je bent volkomen in het hier-en-nu en je wordt stil. Bosbaden is vertragen en in cognitieve stilte werken aan je gezondheid.

 

Deze diepere ervaring geef ik je graag mee in je vasten kuurweek. Je zult na een bosbadensessie de natuur heel anders gaan beleven. En dat is precies de bedoeling om jou mee te geven voor de rest van je leven.

 

www.bosbaden-company.nl

Lizette Duijf

Zorgvuldig, rustig, betrokken

 

Als kind struinde ik al rond in de natuur op zoek naar planten en bloemen om mijn eigen ‘gezonde brouwsels’ die ik dan mee naar huis nam, te maken. Potten werden gevuld met mijn gevonden kruiden waarop ik water goot en met mijn eigen gemaakte goedjes speelde ik samen met mijn zussen. In ons kinderspel kwamen zij langs en kon ik hen helpen met ‘gezonde kruidenbrouwsels’, masseerde armen en benen, legde ‘kruidenbrouwsel’ erop en dekte het af met doeken, het zelf-genezend vermogen deed de rest.

 

Niet wetende dat dit jaren later mijn grootste passie zou worden, het zaadje was geplant in mijn kindertijd.

 

Als gediplomeerd aromatherapeute, holistisch schoonheidsspecialiste en masseur begeleid en coach ik mensen in holistisch natuurlijke schoonheid, van binnen en van buiten. In verbinding met jou, kijk en luister ik naar jouw behoeften en samen gaan we op weg naar een passende behandeling in het moment. Ik zorg ervoor dat jij je veiligt voelt, je helemaal kunt ontspannen, los kunt laten wat nodig is en weer met nieuwe energie en een stralende jij verder kunt.

 

Verder verzorg ik in deze kuurweek een klanksessie met klankschalen en verschillende percussie instrumenten. In deze klanksessie ga je op reis in je eigen binnenwereld, je wordt gedragen door de frequenties van de geluiden die je naar ongekende gebieden voeren en je meenemen naar je eigen rust en stilte.

 

Graag ontmoet ik jou, net als de rest van het team. Kom, voel en ervaar…

 

https://puurnatuurlijk.net/ 

Locatie

Je verblijft in Bed & Breakfast de Steilrand. De B&B ligt in de wijk ‘Herungerberg’ nabij de Duitse grens, natuurgebieden de Groote Heide, het Zwarte Water, Krickenbeck en het prachtige ’t Ven-Oost te vinden zijn.

 

Je overnacht in een comfortabel verblijf, met privé badkamer, helemaal voor jou alleen!

Kosten

De kosten voor het totale pakket zijn afhankelijk van jouw op maat gemaakte kuur. Voor een kuur van een week (6 dagen, 5 nachten), inclusief voorbereiding, nazorg en de kuurweek op locatie betaal je € 1725,- incl. btw.

 

Omdat je kuurweek op maat wordt gemaakt, kan het totaalbedrag afwijken. Tijdens de intake bespreken we jouw behoeftes. 

Aanvullende informatie

Boeken via je werkgever

 

Wist je dat veel organisaties tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Ook kun je vaak aanspraak doen op vergoeding voor begeleiding bij overbelasting of dreigende uitval. Informeer bij jouw werkgever naar de mogelijkheden.

 

Tineke is geregistreerd begeleidingskundige bij de landelijke vereniging voor supervisoren en coaches LVSC.

 

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

 • Je reserveert je plek door binnen een week na boeking een aanbetaling te doen. Je krijgt hiervan een betalingsbevestiging.
 • Het resterende bedrag dient 1 maand vóór aanvang voldaan te zijn.
 • Bij annulering tot 8 weken voor aanvang wordt de aanbetaling terugbetaald minus €50 administratiekosten.
 • Bij annulering 8 tot 4 weken voor aanvang wordt er een bedrag van 50% in rekening gebracht; het overige bedrag wordt terug betaald.
 • Bij annulering minder dan 4 weken voor de kuurweek is geen restitutie mogelijk. (Je kunt je wenden tot je eigen reis- of annuleringsverzekering.)