huidproblemen - Voeding & Vitaliteit
443
page-template-default,page,page-id-443,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Huidproblemen

Acne

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid en kan bij jong en oud voorkomen. Deze ontstekingen kunnen vaak worden beïnvloed door hormonale factoren. Meestal krijg je acne op plaatsen zoals gezicht, hals, nek, borst en rug. De oorzaak van het ontstaan van acne is verschillend. Ance kan ontstaan door toegenomen talgproductie (pubertijd), bacteriën, hormoonschommelingen, stress of door bepaalde ingrediënten in cosmetica of voeding.
Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door dikke rode schilferende plekken op de huid. De aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. Normaal gesproken wordt de huid geleidelijk vernieuwd: oude huidcellen worden aan de buitenkant losgelaten en groeien aan de onderzijde van de opperhuid weer aan.

huidproblemen

Bij psoriasis is de aanmaak van huidcellen versneld en worden de teveel gemaakte cellagen niet afgestoten. Hierdoor ontstaan plakken huid met een dikke laag onrijpe huidcellen die moeilijk afschilferen. De oorzaak van deze verstoorde huidaanmaak is van genetische aard. Psoriasis komt voor op alle leeftijden. Meestal begint het na de puberteit, maar ook babies en ouderen kunnen psoriasis ontwikkelen. Ook kunnen sommige geneesmiddelen psoriasis uitlokken of verergeren; voorbeelden zijn bèta-blokkers en lithium. Ook roken is een aanzienlijke risicofactor voor psoriasis: rokers hebben een tot drie keer grotere kans om psoriasis te ontwikkelen dan niet-rokers. Stoppen met roken kan bij veel patiënten een verbetering van de klachten geven.
Eczeem
Constitutioneel eczeem (of atopisch eczeem) is een veel voorkomende sterk jeukende ontsteking van de huid. De afwijking begint meestal in de eerste levensjaren en verdwijnt dan weer tegen de puberteit of zelfs eerder. Constitutioneel eczeem kan zich echter ook voortzetten tot na de puberteit of pas na de puberteit beginnen. Het is een ziekte waarvoor een aangeboren ‘aanleg’ bestaat en die geassocieerd is met astma. 
 Constitutioneel eczeem komt in de Westerse maatschappij in toenemende mate voor. Vrouwen en mannen hebben een even groot risico om de ziekte te ontwikkelen. Ongeveer 70% van de patiënten heeft familieleden met eczeem, astma of hooikoorts.
Hoe ziet eczeem eruit?
roodheid: de ontsteking zorgt voor een versterkte doorbloeding van de huid.
eczeem jeukt altijd. Door te krabben wordt jeuk tijdelijk verlicht, maar op termijn ontstaat een ‘jeuk-krab-jeuk’ cyclus: door het krabben ontstaat nieuwe jeuk, waardoor weer meer gekrabt wordt etc.
eczeem-huid is droog en schilferend
lichenificatie: door krabben ontstaat na verloop van tijd een verdikking van de huid en vergroving van de huidstructuren, dit wordt lichenificatie genoemd.
Op welke delen van de huid ontstaat het?
Constitutioneel eczeem kan op alle plekken van de huid voorkomen. Een aantal plekken is echter berucht.
Bij jonge kinderen zijn het vooral:

  • gezicht
  • knieholten
  • elleboogplooien

Op latere leeftijd worden ook andere delen van de huid aangedaan:

  • romp
  • nek
  • handruggen

Voor de verzorging van bovengenoemde huidproblemen zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en etherische oliën. Daar deze oliën het vermogen hebben om door alle huidlagen heen te dringen zijn ze dus ook in staat tot de diepere huidlagen door te dringen waar o.a. acne ontstaat.

Bron: http://www.huidinfo.nl