ontgiften - Voeding & Vitaliteit
448
page-template-default,page,page-id-448,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Ontgiften

Wat is ontgiften (ook wel ontslakken of detoxen genaamd)?
Ontgiften is het lichaam ontdoen van vreemde stoffen, toxines, die een belasting vormen voor het lichaam.
Wat zijn toxines?
Een toxine is een stof die het lichaam prikkelt of schade toebrengt.
Elke dag worden we blootgesteld aan een heleboel toxines. Van buitenaf door het inademen van lucht die is vervuild door o.a. uitlaatgassen en huishoudchemicaliën. Van binnenuit door de bijproducten die gevormd zijn door onze eigen stofwisseling. In combinatie met de gevolgen van de gemiddelde westerse levensstijl (teveel stress en een voedingspatroon vol ongezonde vetten en suikers en met weinig essentiële voedingsstoffen, toevoegingen aan voeding, zgn. E-nummers, genots- en verslavingsmiddelen) is dit voor het lichaam ongunstig. Als er meer gifstoffen binnenkomen en ontstaan dan het lichaam kan uitscheiden, raakt de gezondheid ondermijnd.
Dat openbaart zich onder andere in huidproblemen (droge, vlekkerige huid), hoofdpijn, (schimmel)infecties, vermoeidheid en lusteloosheid, vooral in het voorjaar (de bekende voorjaarsmoeheid). gewrichtspijn, allergieën, winderigheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. De weerstand neemt af en de kans op ziekten neemt toe.
Veel huidklachten hebben een oorsprong in een overbelast stofwisselingssysteem.
Aanhoudende stress ondermijnt de lichamelijke en geestelijke gezondheid omdat de stress-hormonen adrenaline en cortisol de werking van het immuunsysteem en de bloedsomloop verstoren. Daardoor verwijdert het lichaam gifstoffen minder effectief en neemt de toxische belasting toe.
Als conclusie kunnen we wel stellen dat vrijwel iedereen regelmatig ontgift en gereinigd kan worden.
Een S.P.A.-detoxprogramma is de ideale manier om met een gezonder leven te beginnen.

ontgiften

Ontgiften is specifiek geschikt bij: cellulite- en behandelingen voor acne, eczeem, comedonen, milia en een verhoogd cholesterol.
Ontgiften is niet wenselijk tijdens zwangerschap of als de wens bestaat om zwanger te worden, tijdens periode van borstvoeding, tijdens periode van bestraling en chemokuren, voor kinderen jonger dan 18 jaar en tijdens ziekte. Bent u ouder dan 65 jaar, dan zeer rustig ontslakken.
Wat is het verschil tussen S.P.A. Detox en bijvoorbeeld een sapvastenkuur?
Er zijn strengere en minder strenge detoxprogramma’s. De meest intensieve is dat men nauwelijks tot niets aan vast voedsel inneemt. Dit betekent dat het lichaam niet ‘leert’ om zelf beter gifstoffen uit te scheiden. Bovendien houdt het lichaam na het ontgiften direct alle voedingsstoffen vast. Hierdoor neemt het lichaamsgewicht sneller toe dan normaal.
Tijdens een S.P.A.-ontgiftingskuur kunt u ‘normaal’ blijven eten.
U vermijdt wel alcohol, zwarte thee, koffie, chocolade, suiker. Liever ook geen (of veel minder) tarweproducten, koemelk, zout, vlees, kant-en-klaarmaaltijden, vet en/of gefrituurd voedsel en light producten.
Een volledige S.P.A.-aromatherapie Detox kuur bestaat uit negen flesjes, genummerd 1 t/m 9. Gemiddeld doet u met een flesje zes dagen. De volledige kuur duurt twee maanden. Het is belangrijk dat de nummering in de juiste volgorde wordt aangehouden.
Een ander, heel belangrijk verschil is dat S.P.A. een ‘opvoedings’kuur is. Wat wordt hiermee bedoeld?
Siroop 1 is meer geconcentreerd dan siroop 9. De samenstelling van de eerste siropen die gebruikt worden is zo, dat ze de organen activeren want door de overbelasting door de gifstoffen zijn organen en systemen lui geworden. Dus het systeem moet eerst actiever gemaakt worden, voordat het in staat is om afvalstoffen los te laten en uit te scheiden. (eerste fase). Dan volgen een aantal siropen die een meer reinigende werking hebben. (tweede fase). Hierna zijn de organen goed in staat om zelf alle ballast op te ruimen. De laatste siropen zijn daarom lager van concentratie. De organen zijn geactiveerd en schoner. De laatste siropen geven de ondersteuning om de laatste ‘restjes’ te verwijderen (derde fase).
Samengevat: De S.P.A. Detox-kuur gaat activeren, reinigen en opvoeden.
Hoe werkt de kuur?
De kuur bevordert de werking van het diuretisch stelsel (nieren/blaas), de vertering en afvoer van vetten, werkt kalmerend op het zenuwstelsel en activeert de bloedsomloop.
De Detox-kuur werkt dus positief op alle systemen en organen die invloed hebben op de stofwisseling.
U kunt wat meer last krijgen van de volgende verschijnselen: donkere urine die sterker ruikt, menstruatie kan iets heviger zijn, sterkere lichaamsgeur, onfrisse adem, meer windjes, meer ontlasting die onprettig ruikt, darm’geluiden’, hoofdpijn. Dit is met name in het begin van de kuur.
Gebruiksaanwijzing per dag: Neem één liter (bron)water. Voeg hier negen pompjes siroop aan toe. Drink dit verspreid over de dag op. (Tot uiterlijk 20.00 uur)
Na het volgen van een grote ontslakkingskuur kunt u in het volgende seizoen een onderhoudskuur volgen. Deze duurt ongeveer twee weken.
Wat is het resultaat:

  • verbeterd uiterlijk
  • betere gezondheid
  • verbeterde stemming