9 INGREDIËNTEN - Voeding & Vitaliteit
535
post-template-default,single,single-post,postid-535,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

9 INGREDIËNTEN

Wat smeer jij op je huid?

We houden van onze huid. Het beschermt onze spieren en organen van de buitenwereld, die we te allen tijden zo gezond en sterk mogelijk willen houden. Maar onze huid is ook een orgaan, het grootste orgaan dat we hebben. We zijn steeds meer bezig met gezonde voeding in ons lichaam te stoppen om het jong en vitaal te houden. Maar hoe zit het met de voeding die we erop smeren?

medium_natuurlijke_huidverzorging_workshopThumb natuurlijke huidverzorging workshop
Douchegel, tonic, facewash, bodylotion, shampoo, deodorant, make-up remover, dagcrème, nachtcrème, parfum of aftershave… hoeveel verzorgingsproducten gebruik jij?
De meeste mensen gebruiken dagelijks douchegel, tonic, facewash, bodylotion, shampoo, deodorant, make-up remover, dagcrème, nachtcrème, parfum of aftershave en ga zo maar door. Dit is een behoorlijke lading producten die we dagelijks op onze huid smeren. En onze huid? Die neemt van al deze middelen ongeveer 60% braaf op in het lichaam.

Geen probleem natuurlijk, mits deze producten gifvrij zijn. Helaas is dit voor meeste producten zeker niet het geval. Ook niet de producten die “schoon” klinken. Je lekkere potje Nivea, Bio-oil of Sanex zero procent douchegel zijn helaas geen gezonde producten. Kijk kritisch naar de ingrediënten. Hoe lang is de lijst en hoe veel van de ingrediënten herken je of kun je überhaupt uitspreken? Dit klinkt allemaal een beetje dramatisch, dat begrijp ik. Wat is er nu zo slecht aan al die lekkere felgekleurde mango douchegels en silky almond shampoo’s? Dat zal ik je vertellen.

Geen reactie's

Geef een reactie