Met Huid en haar - Voeding & Vitaliteit
677
post-template-default,single,single-post,postid-677,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Met Huid en haar

Afgelopen maand heb ik mijn tweede huidanalyse gedaan in de praktijk van Monique. Ik kan niet anders zeggen, de huid blijft een bijzonder fenomeen. Samen met een collega van Laviesage biedt Monique dit aan voor haar klanten. De dame van Laviesage heeft een apparaat waarmee ze over je huid strijkt. Het laat een schematisch weergave zien op een beeldscherm van jouw huidopbouw. Alleen dat al was indrukwekkend.

De laagjes van je huid, de dikte van iedere laag, hun functies en synergie. Je weet veel dingen wel of je hoort en leest van alles, maar hoe het er dan echt uit ziet weet je eigenlijk niet. Doordat een half jaar eerder mijn huid op dezelfde wijze was geanalyseerd en ik op basis daarvan supplementen had geslikt, kon je nu een kleine vooruitgang zien. Het is veelal te doen in de onderste dikke laag. Daar vind de aanmaak van bindweefsel plaats. Uiteraard moeten de bovenste lagen ook goed beschermd zijn, anders ‘lekt’ daar van alles weg. Maar de echte winst behaal je door je bindweefsel te versterken. De onderste laag, in feite je basis.

Dat beseffende is het ook logisch. Je bouwt een huis ook op een goed fundament. Alles is altijd terug te voeren op de basis. En die dikke onderste laag ga je niet optimaal bereiken via de buitenkant. Je zult naar binnen moeten gaan. En dan opeens biedt je huid je de mogelijkheid jezelf anders te gaan bekijken door naar binnen te keren. Terug te gaan naar je basis en vanuit daar alles weer op te bouwen. Je huid was slechts de aanleiding…. want feit blijft, een gelukkig mens straalt!

Desalniettemin slik ik trouw m’n supplementen. Ik ben veel te nieuwsgierig wat het beeldscherm me over een half jaar laat zien.

Groetjes, de stagiaire van Schoonheidvanbinnen

 

Geen reactie's

Geef een reactie